понеделник, 6 август 2012 г.

На четвъртфинала на 8-ми август във вечерния сеанс Александър Александров ще се боксира с Каео Понгпрайон от Тайланд. Ще очакваме с надежда. Успех, Сашко!

България има вече медал на своята сметка oт Олимпиадата в Лондон и негов носител е боксьорът Тервел Пулев, който спечели с 13:10 точки срещу Йамил Пералта. Според правилата на международната боксова федерация българинът ще получи най-малко бронзов медал, дори и да загуби 1/2 финала.Следващата му среща ще е на 10 август срещу украинеца Олександър Юсук.

Стойка Петрова не успя да се пребори за медал на Олимпиадата в Лондон. В 1/4-финалния си мач тя падна от представителката на домакините Никола Адамс.
Британката, която е и европейска шампионка, спечели и четирите рунда – 2:1, 3:2, 6:2, 5:2, и в крайна сметка се класира за 1/2-финал и си гарантира поне бронзов медал.
Стойка Петрова не успя по никакъв начин да се противопостави на съперничката си и само в първите два рунда стоеше по-раностойно, но след това вече нямаше сили да се справя с атаките на Адамс и падна със 7:16.
Женският бокс дебютира в програмата на Олимпийските игри.

Стойка победи убедително в първия си мач в Лондон и днес(06. август) в четвъртфиналната среща  ще се изправи срещу британката Никола Адамс, вицесветовен шампион. Мачът е в 16:15ч. българско време. Успех за Стойка и треньорът Павел Сяров!
МЕДАЛ ЗА БЪЛГАРИЯ ! ТЕРВЕЛ ПУЛЕВ НА 1/2 ФИНАЛ !

Тервел Пулев донесе първи медал на България на Олимпийските игри в Лондон, след като в четвъртфиналите на категория до 91 килограма надделя с 13-10 над аржентинеца Ямил Пералта Хара.

Южноамериканецът започна надъхано мача с хубав десен прав, но до края на първия рунд българинът успя да се съвземе и резултатът бе равен след първите три минути – 3-3.

44 секунди преди финала на втората част мачът бе прекъснат за 2-3 минути, но така и не се разбра точно защо. Все пак, по-добрата игра на Пулев му даде предимство от 8-6 преди финалния рунд.

В последната част Тервел нанесе няколко добри крошета на аржентинския си опонент и успя по прекрасен начин да запази предимството си, за да спечели мача с 13-10

В полуфиналите българинът ще срещне световния шампион от Баку Олександър Усик от Украйна. Мачът е на десети август от 17:30 часа.

Инфо:  http://sportvox.net/?p=169136